Istoria Finlandei

Istoria Finlandei
Authors: ,
Genres: Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Nord, Finlanda
Publisher: Cetatea de Scaun
Publication Year: 2010
Length: 600

Sinteza Istoria Finlandei este prima asemenea monografie adresată publicului românesc. Lucrarea are în vedere prezentarea principalelor elemente ale dinamicilor sociale, culturale, economice, politice şi de relaţii internaţionale care au marcat istoria statului nordic, stat adus în discuţie, tot mai mult în ultimul timp, ca un adevărat model pentru societatea românească, mai ales în domeniile social şi educaţional.

About the Book

Lucrarea debutează cu o trecere în revistă a celor mai vechi mărturii şi a celor mai noi ipoteze cu privire la naşterea poporului finlandez şi la aportul acestuia la expediţiile vikinge care, primele în Evul Mediu, au legat într-o anumită măsură Estul şi Vestul, Nordul şi Sudul. Lucrarea marchează situaţia acestei regiuni ca punte de legătură/fractură între Occident şi Răsărit odată cu expansiunile suedeză şi rusă în spaţiul finlandez şi de periferie a Occidentului în timpul în care finlandezii au fost subiecţi ai unei mari puteri: Suedia.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Istoria Finlandei
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS