Istoria Orientului Mijlociu. De la apariţia creştinismului până în prezent

Istoria Orientului Mijlociu. De la apariţia creştinismului până în prezent

Orientul Mijlociu este locul în care au luat naştere trei mari religii şi numeroase civilizaţii. Timp de secole, a fost o sursă a ideilor şi cunoaşterii, a mărfurilor preţioase şi tehnicii şi, uneori, un centru al puterilor militare şi politice. Bernard Lewis urmăreşte firul transformărilor succesive din acest teritoriu dinainte de apariţia islamului, din Antichitate, de-a lungul Evului Mediu şi pînă în anii ’90.

About the Book

Punctele sale de plecare sînt Imperiul Roman şi Imperiul Persan, puteri rivale care au dominat regiunea şi au influenţat evoluţia populaţiilor locale. Sînt apoi descrise dezvoltarea monoteismului şi a creştinismului, ascensiunea şi răspîndirea islamului, valurile invadatorilor din est şi hoardele mongole ale lui Ginghis-Han, afirmarea turcilor otomani şi schimbarea balanţei de putere dintre lumea musulmană şi cea creştină. Comentariile pe marginea evenimentelor politice şi militare, dar mai ales a schimbărilor sociale, economice şi culturale sînt completate cu citate din cronici, note de călătorie, documente, inscripţii, poezii şi anecdote din epocă. Descriind forţele care au modelat istoria Orientului Mijlociu, autorul analizează şi impactul profund al lumii occidentale moderne asupra acestei zone.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Istoria Orientului Mijlociu. De la apariţia creştinismului până în prezent
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS