Jilțul vulturului

Jilțul vulturului
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: America de Nord, Mexic, Statele Unite ale Americii
Publisher: Curtea Veche
Publication Year: 2004
Length: 392

Mexicul voteaza impotriva Statelor Unite in Consiliul de Securitate. Washingtonul, iritat, trece la represalii si, folosindu-se de controlul pe care-l detine asupra satelitilor de comunicatii, ii intrerupe irevocabil toate retelele de comunicatie. Mexicanii se pomenesc peste noapte fara telefoane, televiziune, radio sau internet, intr-un moment de instabilitate politica majora: actualul presedinte este grav bolnav si criza politica bate la usa. Stilul epistolar este brusc resuscitat, si devine suportul unei sarabande de intrigi, ce ne-ar aminti de Legaturile primejdioase ale lui Choderlos de Laclos, daca miza nu ar fi diferita - caci nu jocuri amoroase se tes in acest ultim roman al lui Carlos Fuentes (2002), ci cabale politice in anticiparea momentului electoral. Amalgam unic si inedit de politica si literatura de cea mai buna calitate, Jiltul vulturului vorbeste despre un Mexic al anului 2020 si un context international tensionat, in care insa cititorul de azi, si mai mult, cititorul roman, se regaseste - si isi regaseste lumea - cu surprindere.

About the Book

„E periculos sa fii cu adevarat cinstit in tara asta. Cinstea poate sa fie admirabila, insa se poate transforma intr-un viciu. Trebuie sa te arati flexibil in fata coruptiei. Fii tu cinstit, Tomas, dar inchide ochii – la fel ca justitia divina – fata de coruptia celorlalti. Nu uita, in primul rand, ca tocmai coruptia e cea care unge sistemul. Majoritatea politicienilor, a functionarilor, a contractorilor etcetera, nu va avea alt prilej sa se imbogateasca in afara acestuia, cel adus pe sase ani. Apoi se intorc in uitare. Dar ei chiar vor sa fie uitati ca sa nu-i mai acuze nimeni, si bogati ca sa nu-i mai deranjeze nimeni. Navaleste o alta turma de nesimtiti.“ – Carlos Fuentes, Jiltul vulturului

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Jilțul vulturului
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS