Jurnal de doliu

Jurnal de doliu
Author:
Genres: Biografii, Memorii&jurnale
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Cartier
Publication Year: 2009
Length: 268

„Barthes - Ultimul strigat“, titreaza Les Inrockuptibles, salutand aparitia pe 5 februarie 2009, la Editura Seuil, a Jurnal de deuil, la distanta de 3 decenii de la ultima nota scrisa, in 15 septembrie 1979, si de 29 de ani de la trecerea in nefiinta a autorului, in martie 1980.

About the Book

„Cat timp trebuie sa treaca de la moartea autorului, se intreaba editorialistul de la Liberation, pentru a face publice scrierile sale intime?“ Deloc retorica, intrebarea, si asta fiindca Francois Wahl, prietenul si ex-editorul lui Roland Barthes, a contestat violent publicarea ineditelor, pe motiv ca aceasta ar constitui un „derapaj“ (chit ca apar cu acordul lui Michel Salzedo, fratele si executorul testamentar al lui Barthes!), insemnarile postume tinand de stricta intimitate a scriitorului. Nu este singura polemica din Franta ultimilor ani privitoare la publicatiile postume: seminarele lui Lacan, autobiografia lui Althusser, ineditele lui Foucault provoaca mania unora si entuzisamul altora.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Jurnal de doliu
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS