Jurnal. Volumul I. 1881-1887

Jurnal. Volumul I. 1881-1887
Author:
Genres: Istorie, Memorii&jurnale, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Est, România
Publisher: Polirom
Publication Year: 2007
Length: 616

Pastrat in arhiva familiei regale si, mai apoi, la Arhivele Statului din Bucuresti, jurnalul lui Carol I, pana acum inedit, cu exceptia catorva fragmente, cuprinde patru volume, dintre care primul acopera anii 1881-1887.

About the Book

Purtand amprenta personalitatii regelui, jurnalul, altfel un lucru, se pare, obisnuit pentru Casa Regala a Romaniei – regele Ferdinand, regina Maria si Carol al II-lea au tinut si ei jurnale -, contine insemnarile zilnice ale suveranului, notatii de regula sumare, de cateva randuri, dar foarte riguroase despre activitatile sale si despre evenimente ale zilei mai mult sau mai putin importante. Autorul nu urmareste o idee anume, ci reda cu fidelitate fapte, iar aprecierile personale si comentariile, care ar putea da seama mai bine de gandurile regelui, sunt succinte si destul de rare. Importanta majora a insemnarilor pentru istoriografia acestei perioade provine tocmai din reflectarea fidela a politicii externe si interne a Romaniei, de la, de exemplu, pregatirea si semnarea in 1883 a aliantei cu Puterile Centrale si atitudinea regelui fata de aceasta decizie pana la lupta continua dintre liberalii si conservatorii ce se succeda la guvernare.

Cumpără de pe Elefant.ro

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Jurnal. Volumul I. 1881-1887
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS