Jurnalul unui preot de țara

Jurnalul unui preot de țara
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Allfa
Publication Year: 1999
Length: 264

Georges Bernanos (1888-1948) s-a nascut la Paris, intr-o familie modesta. Studiaza in paralel dreptul si literele, fiind atras in special de scriitorii catolici. In 1914 cere sa fie incorporat si isi petrece patru ani in transee, experienta care va constitui sursa de inspiratie pentru primul sau roman, "Sub soarele lui Satan", si ii va marca intreaga opera. In 1929, romanul "Bucuria" primeste premiul "Femina". Despre Georges Bernanos, Michel de Castillo spunea ca se plaseaza alaturi de Dostoievski, inspiratia febrila si viziunea profetica facand din el un realist superior. "Jurnalul unui preot de tara" este cartea la care Bernanos a tinut cel mai mult, bucurandu-se de un foarte mare succes si obtinand, de altfel, Premiul pentru roman al Academiei Franceze. Jurnalul descrie ultimele trei luni din viata preotului parohiei Ambicourt, prin intermediul caruia descoperim atmosfera locului si tarele societatii, de fapt un tablou al vietii contemporane si al lumii moderne.

About the Book
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Jurnalul unui preot de țara
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS