La paradisul femeilor

La paradisul femeilor
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Curtea Veche
Publication Year: 2007
Length: 504

Mai mult de jumatate dintre romanele sale sunt parte dintr-un ciclu ce poarta numele de Les Rougon-Macquart. Avand ca scena cel de-al doilea imperiu francez, seria urmareste influenta ereditatii asupra violentei, alcoolismului si prostitutiei in doua ramuri ale unei familii, respectabilii Rougones si infamatii Macquarts, timp de cinci generatii. La Paradisul femeilor, publicat pentru prima data in 1883, este cel de-al unsprezecelea volum al seriei Les Rougon-Macquart.

About the Book

Octave Mouret innebuneste femeile de dorinte. Marele sau magazin parizian, La Paradisul femeilor, este o adevarata desfatare a simturilor. tesaturile se amesteca intre ele, uimitoare, delicate, din fai sau matase. Octave Mouret vinde, prin tehnici revolutionare, tot ceea ce o femeie poate cumpara in 1883. Succesul este imens. Dar acest bazar devine o catastrofa pentru cartier, micul comert moare, speculatiile imobiliare se inmultesc, iar personalul traieste o viata de infern. Denise patrunde in acest vulcan, fara resurse, dar tenace. Zola face din tanara fata si din puternicul sau patron indragostit de ea simbolul modernismului si al crizelor pe care acesta le genereaza. Cititorul este introdus intr-o baie de multime erotica. Citind aceste pagini, nimeni nu va mai putea intra intr-un mare magazin fara sa resimta ceea ce Zolasurprinde cu geniu: freamatul vietii.

Emile Zola (1840–1902), publicist, teoretician literar, dramaturg si mare romancier francez, este cel mai important exponent al naturalismului francez si european, precum si o figura majora in istoria eliberarii politice a Frantei.

„Romancierul naturalist, afirma el, este un «experimentator», a carui menire este de a verifica legile ce decurg din observatie si experienta, contribuind astfel la cunoasterea mai profunda a omului, la determinarea exactitatii legilor care conduc indivizii si societatea – ceea ce-i va permite ulterior, gratie acestei cunoasteri, sa actioneze asupra societatii: scriitorul, romancierul mai ales este un factor indiscutabil de progres.“

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

La paradisul femeilor
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS