Lăstarul meu de portocal

Lăstarul meu de portocal
Author:
Genres: Carti pentru adolescenti, Fictiune
Tags: America de Sud, Brazilia
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2004
Length: 176

Rio de Janeiro e o metropola unde luxul litoral si jalea din favele asigura contrastul. Zeze, protagonistul cartii, e un copil de cinci ani imbarcat într-o odisee a maturizarii timpurii. Altfel spus, un fel de cobai ales de soarta pentru un experiment cu accente crude: pedagogia durerii.

About the Book

Baiatul vine dintr-o familie periferica unde saracia face parte din meniul zilnic, iar poznele copilariei se pedepsesc cu joarda. Neastamparul varstei e înteles ca sabotaj – de unde si sanctiunile drastice. Zeze continua sa faca pozne, sa tanjeasca dupa un strop de afectiune si sa manance bataie. Scopul lui e sa atraga atentia ca inimile largi rasar si dintre zdrente, iar infrangerile succesive nu par sa-l descurajeze. Fiindca in lumea iritata si revansarda care il înconjoara exista totusi urme de prietenie: un om atent la necazurile aproapelui si – lucru fabulos – un lastar de portocal uns in rolul confidentului perfect. In numele lor, baiatul isi accepta soarta si isi lasa corpul sa se preschimbe in harta a chelfanelilor. Zeze crede n continuare ca se poate adaposti in mica lui constructie imaginara din preajma lastarului. Cand insa acesta e amenintat cu taierea, copilul pricepe ca nu mai e copil si ca examenul de maturitate a ajuns la intalnire cu aproape doua decenii mai devreme.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Lăstarul meu de portocal
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS