Liga tinerimii

Liga tinerimii
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Nord, Norvegia
Publisher: Vivaldi
Publication Year: 2014
Length: 156

Actiunea piesei se petrece in contextul politic, social si economic al vremii si locului. Intr-un mic orasel de provincie, considerand ca poate profita de „situatia locala“, ambitiosul avocat Stensgaard isi propune atingerea scopului de „a ajunge” incepand din ziua de 17 Mai, ziua aniversarii Constitutiei Norvegiei.

About the Book

Bine-venita in preajma oricaror alegeri, asemenea comediei „O scrisoare pierduta“ a lui I.L.Caragiale, piesa este o satira la adresa moravurilor si mijloacele politice care sunt sunt aceleasi si in zilele noastre dar… „in pas cu vremea“, mass-media, logistica, manipulare, insa mesajul transmis este acelasi: votati-ma!

Comicul reiese  din situatiile determinate de contradictia dintre intentia de infaptuire si rezultat (avocatul Stensgaard, Monsen, comerciantul  Bratsberg), din confuzii (sambelanul Bratsberg) si echivoc (Daniel Hejre). Asemenea, sunt prezente ironia (sambelanul, Lundestad, Daniel Hejre) si grotescul (d-na Rundholmen) etc.

Sunt remarcabile: cuvantarea  inflacarata politico-demagogica, discursul  poetic, „basmul“. Happy-end cu o avalansa a declaratiilor de logodna, dupa care sambelanul Bratsberg ii invita pe toti la cina… Asadar, stimate cititor nu uita: ne vedem acolo!

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Liga tinerimii
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS