Literatura și cultura finlandeză. O perspectivă românească

Literatura și cultura finlandeză. O perspectivă românească
Author:
Genre: Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Nord, Finlanda
Publisher: Institutul European
Publication Year: 2015
Length: 280

„Literatura si cultura finlandeza reprezinta o noutate pe piata editoriala romaneasca. Literatura si cultura finlandeza, desi au fost receptate de-a lungul timpului de catre critica romaneasca, nu au constitutuit, pana acum, obiectul unui volum consistent, de sinteza. Prezenta «exotica» pentru noi, Finlanda si cultura ei reprezinta mai mult decat o simpla paradigma scandinava. Volumul constituie o prima incercare romaneasca de inventariere a surselor de receptare a culturii finlandeze in general, raspunzand unor intrebari precum: «Ce stiu, si ce ar trebui sa stie, romanii despre Finlanda?», «Care sunt reperele demne de consemnat ale culturii finlandeze?», «In ce masura exista contacte, afinitati sau frictiuni intre cele doua culturi?».“ - Paul Nanu

About the Book

Din cuprins:

  • Prezentare generala a inceputurilor literaturii finlandeze;
  • Aspecte ale relatiilor culturale si diplomatice romano-finlandeze;
  • Receptarea literaturii si culturii finlandeze in spatiul romanesc;
  • Lectoratul de la Turku si revista „Columna“;
  • Traduceri din literatura finlandeza in secolul XXI;

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Literatura și cultura finlandeză. O perspectivă românească
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS