Manejul spaniol

Manejul spaniol
Author:
Genre: Literatura contemporana
Tags: Europa, Europa de Sud, Spania
Publication Year: 2006
Length: 424

Într-un orăşel aragonez, Huesca, asupra căruia planează încă fantasmele celui de-al Doilea Război Mondial şi ale Războiului Civil, se dezvăluie treptat iţele unei complicate plase de intrigi şi comploturi ce unesc şi dezbinã, pe rând, guvernarea civilă, clerul şi saloanele lumii mondene.

About the Book

Carlos Sanchez, fiul cârciumarului din oraş, atins de o mistică nebunie care îl face să se creadă alesul Domnului, devine miza, ţinta şi, într-un final, victima acestor jocuri de putere.
Într-un crescendo atent construit, Michel del Castillo ne poartă printr-o vastă tragicomedie ecleziastică şi civilă, în care micul perimetru urban — Huesca — devine o metaforă a spaţiului ideologic, a Spaniei eterne, punctul de întâlnire a axelor temporale şi intereselor sociale. Manejul spaniol, publicat în 1960, aduce, dincolo de accentele satirice îndreptate spre ipocrizia unei lumi încă zguduite de Războiul Civil, o dureroasă meditaţie asupra destinului unei ţări prinse între nesiguranţa prezentului şi neacceptarea trecutului.

„Michel del Castillo pare condamnat să străbată la infinit un câmp de ruine. Sa răscolească printre dărămături pentru a smulge, iar şi iar, fragmente din viaţa sa. Să le reuneasca, să le coasă la loc, pentru a alcătui un autoportret cât de cât complet. […] Greu încercat până în străfundurile fiinţei sale, Michel del Castillo a ştiut să rămână în picioare. A continuat să meargă înainte.“
Jean-Pierre Tison, Lire, mai 1998

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Manejul spaniol
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS