Marele marinar

Marele marinar
Author:
Genres: Biografii, Dragoste, Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Alaska, America de Nord, Statele Unite ale Americii
Publisher: Polirom
Publication Year: 2017
Length: 344

„Tot ce am in minte, toate lucrurile pe care le-am vazut pe lume, trebuie sa le spun pe toate... N-are sa-mi ajunga restul vietii cite vreau sa spun.” (Catherine Poulain)

About the Book

Un roman de dragoste, o poveste despre supravietuire in tumultuoasa lume a gheturilor. Cistigatoare a numeroase distinctii literare, Catherine Poulain s-a aflat in 2016 printre finalistii prestigiosului Premiu Goncourt.

Nu-i usor sa fii femeie pe un vas de pescuit: dormi pe punte, in frig si umezeala, iti intra sare in ranile din palme, unde te-au ros fringhiile navoadelor, iar marinarii se uita strimb la tine, fiindca aduci ghinion. Macar cu ei ajungi sa te descurci: te adopta dupa ce, in port, colindati cot la cot prin baruri, spelunci si moteluri mizere. In viata asta aspra si nesigura de pe un pescador ce pleaca din portul Kodiak, Lili, eroina povestii din Marele marinar, se trezeste, nici ea nu stie cum, indragostita – si obligata sa aleaga intre propria libertate si barbatul misterios si impunator care i-a zapacit mintea. Romanul, care foloseste insemnarile facute de Catherine Poulain in perioada cit a lucrat pe un pescador in Alaska, i-a adus autoarei sale, aproape peste noapte, o celebritate neasteptata si o recunoastere deplina.

„Toata actiunea trece in aceasta carte prin corpuri, prin materie, prin gesturi, prin miscarea de pe vapor. Prin sudoare, durere, dar si prin pasiune si printr-un soi de placere. Lili, eroina lui Catherine Poulain, isi va cistiga locul intr-o lume a barbatilor. Marele marinar este un minunat prim roman al unei scriitoare cu un talent impresionant.” (L’Express)

„Daca vrei s-o citesti, miinile ei povestesc cel mai bine. Catherine Poulain le datoreaza si binele, si raul, si piinea, dar si otrava, si respectul barbatilor, dar si bataia lor de joc, si scrisul, si durerea.” (Liberation)

Cumpără depe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Marele marinar
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS