Memorialul mînăstirii

Memorialul mînăstirii
Author:
Genres: Fictiune, Istorie
Tags: Europa, Europa de Sud, Portugalia
Publisher: Polirom
Publication Year: 2017
Length: 376
ISBN: 9789734660759

„Memorialul minastirii este o ficțiune despre un anumit timp din trecut, văzut însă din perspectiva momentului în care se află autorul, inclusiv cu tot ceea ce autorul este și are: educația lui, interpretarea lui în ce privește lumea, modul în care înțelege procesul de transformare a societăților. Toate acestea văzute în lumina timpului în care trăiește el, fără să existe preocuparea de a pune în lumină ceea ce focarele trecutului au clarificat deja.” (Jose Saramago)

About the Book

„Saramago ne-a oferit o carte care, deși profund înrădăcinată în istoria țării sale, atinge dimensiuni mistice. Este un roman de dragoste și aventură, o meditație amară despre rolul monarhiei și al bisericii în Portugalia secolului XVIII și un comentariu ironic asupra măștilor puterii.” (The New York Times)

„Amestecul de evenimente istorice și ficționale din care este compus romanul lui Saramago amintește de realismul magic al lui Márquez și al altor scriitori asemenea lui; rezultatul este un portret rafinat și suprarealist al vieții cotidiene din Portugalia secolului XVIII. Această sumbră meditație filosofică dovedește pe deplin talentul celui mai important scriitor portughez al zilelor noastre.” (Publishers Weekly)

„Tonul detașat și ironic al romanului lui Saramago ar putea servi drept ilustrație a celebrei afirmații a lui Horace Walpole: «Lumea este o comedie pentru cei care gîndesc și o tragedie pentru cei care simt».” (Library Journal)

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Cărturești.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Memorialul mînăstirii
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS