Memoriile postume ale lui Bras Cubas

Memoriile postume ale lui Bras Cubas
Author:
Genres: Carte ecranizata, Fictiune, Literatură clasică
Tags: America de Sud, Brazilia
Publisher: Leda
Publication Year: 2005
Length: 312

Joaquim Maria Machado de Assis (1839-1908), considerat unul dintre maestrii prozei braziliene, imbina in operele sale traditia literara europeana si energia frusta a Americii de Sud, marcata inca de efervescenta inceputurilor.

About the Book

Prin abandonarea formulelor consacrate ale secolului al XIaX-lea si adoptarea unui realism ludic, proza lui Machado de Assis inaugureaza literatura braziliana moderna, pe care o marcheaza in aceeasi masura ca operele lui Camoes si Pessoa. Memoriile postume ale lui Bras Cubase, aparuta in anul 1881, reprezinta o mutatie radicala in viziunea artistica a lui Machado de Assis, moralismului burghez luandu-i locul luciditatea cinica, rezultat al unei perceptii acute a absurdului existentei. Scriitorul rastoarna ordinea temporala, rationala si morala din romanele anterioare printr-o volubilitate care constituie cheia noii sale estetici.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cartea mea
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS