Merovingienii. Europa înainte de Carol cel Mare

Merovingienii. Europa înainte de Carol cel Mare
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta, Germania
Publisher: Cetatea de Scaun
Publication Year: 2009
Length: 278

Patrick J. Geary depaseste notiunile traditionale ale istoriei europene pentru a prezenta perioada merovingiana (circa 400-750 e.n.) ca parte integrala a antichitatii tarzii. Intemeiat pe cele mai recente rezultate ale cercetarilor din arheologie, istorie culturala, etnografie istorica si alte domenii, el dezvolta o interpretare originala atat a istoriei merovingiene, cat si a lumii romano-barbare din care a luat nastere. Descriind cu maiestrie interactiunile complexe ale unei epoci nestatornice, Geary urmareste romanizarea barbarilor si barbarizarea romanilor, procese care in cele din urma au facut aceste populatii de nedeslusit. Concisa, sigura si scrisa cu eleganta, Merovingienii reprezinta o contributie importanta la intelegerea unei perioade cruciale, dar adesea neglijata a istoriei occidentale.

About the Book

Sinteza echilibrata a unei epoci in care, sub valul „barbariei” ce acoperea ruinele institutionale ale Imperiului Roman, capatau forma elementele esentiale ale civilizatiei medievale occidentale – biserica, nobilimea si monarhia, orasul –, Merovingienii ofera o lectura deopotriva facila si instructiva. Patrick Geary a reusit, cu o usurinta pe care numai eruditia si talentul o permit, sa imbine precizia restituirii istoriografice, pretuita in mediul academic, cu fluiditatea narativa, apreciata dintotdeauna de publicul iubitor de istorie, oferindu-ne o imagine inedita a Occidentului de dinaintea catedralelor.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Merovingienii. Europa înainte de Carol cel Mare
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS