Mitologii

Mitologii
Author:
Genres: Filosofie, Publicistica&eseuri
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Vellant
Publication Year: 2015
Length: 278

Mitologii este una dintre cele mai cunoscute colectii de eseuri ale reputatului eseist, critic, filosof si semiotician francez Roland Barthes.

About the Book

Roland Barthes se naste pe 12 noiembrie 1915, intr-o familie burgheza din nordul Frantei, de unde pleaca insa inainte de a face primii pasi. Copilaria si vacantele le petrece in Sud-Vest, la Bayonne. Moare la Paris, pe 26 martie 1980, dupa un accident de masina. Se intorcea de la o intrevedere cu François Mitterrand. Petrece opt ani in sanatorii de tuberculosi. isi imparte dorinta intre numerosi parteneri – unii de-o viata, altii pasageri –, mama sa – alaturi de care traieste pina la moartea ei, pe 25 octombrie 1977 – si scriitura. Trece, succesiv, prin existentialism, marxism, psihanaliza, semiotica, budism Zen, scrieri mistice. si, desigur, literatura: Proust ramane scriitorul sau favorit. Scrie despre roman, teatru, filozofie, iubire, muzica, fotografie, cinema, moda si obiecte. Ii plac obiectele. Nu scrie despre poezie. Nu face politica, dar stie sa faca gesturi oportune din punct de vedere politic. Devine o figura nationala dupa Mitologii, in 1956, si una mondiala dupa Fragmente dintr-un discurs indragostit, 1977. Mostenirea lui se afla abia la inceput.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Mitologii
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS