Moartea lui Virgiliu

Moartea lui Virgiliu
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Europa, Europa de Sud, Italia
Publisher: Paralela45
Publication Year: 2003
Length: 644

Capodopera Moartea lui Virgiliu (1945) considerata de specialisti „roman gnoseologic“ trece dincolo de barierele obisnuite ale genului, atat prin preponderenta discursului filosofic in defavoarea naratiunii tipice, cat si prin calitatea sa de Gedicht (poem), care o transforma intr-o proza de un lirism uluitor, derivand in mod organic din continut.

About the Book

Scrierea lui Broch despre poetul roman Virgiliu si timpurile care l-au „gazduit“ este si o alegorie a epocii tulburi in care s-a dezvoltat si a facut ravagii nazismul. Asa cum arata Ion Roman, traducatorul romanului, in Moartea lui Virgiliu, „epoca si eroul se recomandau parca de la sine pentru ceea ce Broch avea de spus despre lume si viata: un stadiu final al unei culturi (ca si acela de pe la 1940) si un poet ajuns intr-un impas tragic prin aceea ca se indoieste de valabilitatea operei sale.“

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Moartea lui Virgiliu
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS