Munții Roșii

Munții Roșii
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Asia, Asia Centrala, Cehia, Europa, Europa de Est, Mongolia
Publisher: Curtea Veche
Publication Year: 2015
Length: 288

Cinci voci narative din trei generaţii diferite. Un spaţiu – Mongolia – al orizonturilor largi, al oamenilor care cutreieră liberi stepele, al tradiţiilor imposibil de clintit. Romanul deapănă povestea unor femei din aceeaşi familie, spusă din perspective diferite, aşa încât cititorul asistă la o totală estompare a graniţelor dintre bine şi rău, moralitate şi supraviețuire, tradiţie şi noutate.
Cheia acestei naraţiuni-puzzle este ­tocmai disoluţia tuturor personajelor într-un univers care pare să înghită individul şi să-l reducă la statutul de parte insignifiantă într_un angrenaj mult mai mare. Cartea este un mozaic exotic în care intră tensiuni între generaţii, conflicte de familie, înfruntări între medii sociale diferite, pasaje confesive, fragmente de bildungs­roman, toate dublate de o voce auctorială surprinzător de matură, impecabil controlată, stăpână întru totul pe mijloacele de construcţie a textului. - Răzvan Năstase

Munții Roşii ne invită într-un univers aparte creat de Petra Hulová, mongol, dar în acelaşi timp abstract şi atemporal, populat de personaje feminine memorabile cu care cititorul empatizează lesne. - World Literature Today

About the Book

Petra Hůlová este considerată una dintre cele mai talentate tinere scriitoare din Republica Cehă. S-a născut în 1979 la Praga şi a studiat la Universitatea Carolină, obţinând o diplomă în Culturologie și Studii mongole. A început să studieze limba şi cultura mongolă impresionată de filmul lui Nikita Mihalkov Urga, având de asemenea prilejul de a petrece un an în Mongolia, în timpul studenţiei. Inspirată de realităţile la care a avut acces nemijlocit, în 2002 a debutat cu romanul Munții Roșii [Paměť mojí babičce], pentru care a primit în 2003 prestigiosul premiu Magnesia Litera şi care a devenit cea mai citită carte a unui autor ceh din primul deceniu al începutului de secol. Hůlová s-a impus definitiv ca o voce de marcă a generației sale publicând în anii următori volumele Přes matný sklo (2004), Cirkus Les Mémoires (2005), Umělohmotný třípokoj (2006), Stanice Tajga (2008), Strážci občanského dobra (2010), Čechy, země zaslíbená (2012) și Macocha (2014).

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Munții Roșii
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS