Mustafa Kemal Ataturk

Mustafa Kemal Ataturk
Author:
Genres: Biografii, Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa Transcontinentală și Asia, Turcia
Publisher: Litera
Publication Year: 2015
Length: 144

Mustafa Kemal a fost unul dintre cei mai mari comandanti militari ai secolului XX si, totodata, parintele Turciei moderne.

About the Book

Nascut la Salonic intr-o familie din clasa de mijloc, a luptat in Razboiul Italo-Turc din 1911–1912 si in Razboaiele Balcanice din 1912 –1913, inainte de a prelua comanda Diviziei a 19-a, cu baza la Gallipoli (Gelibolu), in timpul Primului Razboi Mondial. Meritele sale incontestabile i-au adus promovarea la comanda corpului de armata in luptele impotriva rusilor, in Caucaz, iar dupa terminarea razboiului a preluat conducerea fortelor nationaliste care luptau impotriva ocuparii Turciei, infruntandu-i pe greci la Smirna (Izmir) si aparand integritatea teritoriala a Turciei. Numit „Omul Destinului“ de catre Winston Churchill, abilitatile lui de comandant au fost esentiale pentru succesul fortelor sale atat la Gallipoli, cat si in timpul Razboiului de Independenta. Cartea prezinta viata unui mare comandant care, dupa ce a condus armata nationalista la victorie, a pus bazele Republicii Turce moderne si a devenit primul ei presedinte din istorie, luand numele de Atatürk, Tata al Turcilor.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Mustafa Kemal Ataturk
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS