N-ar face rău nici unei muşte

N-ar face rău nici unei muşte
Author:
Genres: Istorie, Literatura contemporana, Non-fictiune, Razboi
Tags: Croatia, Europa, Europa de Sud, Europa de Vest, Olanda
Publisher: Curtea Veche
Publication Year: 2008
Length: 200

„Am fost cucerit de farmecul sângeros al acestei cărţi. Farmec: textul se desfăşoară prietenos, direct, obţinând adâncimea fără afectare metafizică, fără abuz analitic. Sângeros: un sondaj în «banalitatea» cruzimii, în «firescul» aiuritor al inumanităţii, în misterul cotidian al răului. Slavenka e în acelaşi timp tandră şi intransigentă, înţelegătoare şi nemiloasă. Nu rămâne în alb-negru, dar nu cade niciodată în cenuşiu. Suita de portrete pe care o oferă echivalează cu o întreagă bibliotecă de etică sau de filosofie a istoriei.“ - Andrei Pleşu

About the Book

„Invitaţie la reflecţie asupra destinului puterii, ideilor şi pasiunilor umane în secolul lagărelor de concentrare, cartea Slavenkăi Drakulić ne ajută să înţelegem fenomenele de rinocerizare atât de specifice universului totalitar. Cartea arată că justiţia poate să deschidă drumul către o asumare a trecutului în a cărei absenţă vechile instincte pot reveni, în forme probabil modificate, însă nu mai puţin periculoase.“ – Vladimir Tismăneanu

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

N-ar face rău nici unei muşte
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS