Napoleon

Napoleon
Author:
Genres: Biografii, Fictiune, Istorie
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Allfa
Publication Year: 2012
Length: 448; 376; 488; 464

Max Gallo descrie lupta continua a lui Napoleon pentru a castiga pacea in Imperiu si linistea in sanul familiei. Nasterea unui urmas legitim ii ofera un motiv in plus sa lupte. Cu Londra, care a reprezentat dintotdeauna o amenintare, cu Moscova, care tradeaza, cu Josephine, de care divorteaza, cu Talleyrand si Fouche, care vor sa reinstaureze Vechiul Regim, precum si cu familia avida de putere si de bani. Ii raman mereu alaturi soldatii, care il venereaza si se sacrifica pentru el. Au fost scrise mii de carti despre Napoleon. Niciuna nu seamana cu aceasta.

About the Book

Volumul I – Cantecul de plecare

In 15 mai 1779 soseste la scoala regala militara de la Brienne. Nu are inca zece ani si vorbeste cu greu franceza. Va ramane cinci ani in aceasta scoala fara sa o paraseasca nici macar o zi, fara sa-si revada familia.

Douazeci de ani mai tarziu, acest copil va deveni generalul Napoleon Bonaparte, stapan al unei Frante pentru care la inceput nu a fost decat un strain. Cat caracter, vointa, curaj, energie, imaginatie, ambitie, putere de a visa, fler si geniu i-au trebuit acestui baiat smuls din mediul sau sa devina eroul unei natiuni?

Acesta este doar inceputul unui destin, si in acest Cantec de plecare, care face sa se iveasca in iuresul Revolutiei un general de treizeci de ani care si-a riscat viata de sute de ori, in Arcole sau in desertul Egiptului, se afla samanta intregii aventuri imperiale.

Cumpară de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Volumul II – Soarele de la Austerlitz

In noiembrie 1799 Napoleon are treizeci de ani. Este prim-consul. Peste cinci ani va fi Imparatul francezilor.

Urmarindu-l zi dupa zi, se pot evalua nu numai forta interioara, luciditatea, vointa, energia, ci mai ales geniul de care a avut nevoie pentru a invinge obstacolele. Comploturile colcaie. Cadoudal, regalistul, vrea sa-l ucida. Anglia, Austria, Rusia vor sa-l doboare. Trebuie sa-i stapaneasca, altfel totul se darama. De fiecare data isi joaca ultima carte. Dezastrului de la Trafalgar ii raspunde cu victoria de la Austerlitz. Si mai departe?

Mergand pas cu pas pe urmele lui Napoleon, Max Gallo nu va ascunde nimic din personalitatea complexa a acestui om „devorat“ de actiune. El inceteaza sa mai fie o statuie. Fascinant, brutal si seducator, Napoleon apare apropiat de oameni, lucid, uman, redevenind in aceste pagini barbatul tanar care se avanta calare, pentru a invinge sau a pieri.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Volumul III – Imparatul regilor

Din ianuarie 1806, dupa victoria de la Austerlitz, Imperiul lui Napoleon si al membrilor familiei sale, numiti regi, regine, printi, printese, duci sau ducese, se intinde peste intreaga Europa, invecinandu-se cu Orientul. Batalia de la Eylau si apoi cea de la Friedland ii aduc pacea cu Alexandru I, iar mai tarziu victoria de la Wagram, pacea cu Austria si o sotie oferita in dar de Habsburgi.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Volumul IV – Nemuritorul din Sfanta Elena

In 1812 Napoleon isi face intrarea in Moscova, in fruntea Marii Armate. Urmeaza campaniile din Germania si Franta. In 1821, parasit de toti, Vulturul isi gaseste sfarsitul in Sfanta Elena. Marele general imbatraneste, campaniile il secatuiesc si trupul incepe sa-l tradeze. Napoleon refuza sa capituleze. Si totusi, in absenta lui Imperiul e slabit, iar intrigantii isi unesc fortele. Aliatii si camarazii bat in retragere, Senatul ii pregateste caderea. Potentatii zilei se grabesc sa se prosterneze in fata lui Ludovic al XVIII-lea.
Steaua lui Napoleon incepe sa apuna. Trece de la triumful absolut la abdicare si umilinta. Trimis cu forta in insula Elba, tanjeste sa-si vada sotia si fiul, pe care Imparatul Austriei ii tine departe de el. Pentru scurt timp reuseste sa recastige puterea, dar istoria nu va mai fi niciodata de partea lui. Englezii il exileaza pe insula Sfanta Elena. Dureri ciudate il bantuie, se simte tot mai rau. Chiar si asa, nu inceteaza nicio clipa sa scrie, sa gandeasca, sa dicteze. Intr-un ritm ametitor Max Gallo relateaza ultimii noua ani din viata barbatului a carui amintire avea sa ramana inscrisa pentru totdeauna in memoria Europei.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Cartea mea
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS