În numele Tatălui (și al Fiului)

În numele Tatălui (și al Fiului)
Author:
Genres: Literatura contemporana, Memorii&jurnale, Razboi
Tags: Europa, Europa de Sud, Malta
Publisher: Polirom
Publication Year: 2014
Length: 104

În numele Tatălui (și al Fiului) este romanul memoriei, cartea în care fiul-narator încearcă să-și înțeleagă trecutul citind însemnările tatălui și trăind, odată cu el, rând cu rând, momente din viața, din trecutul lui.

About the Book

Întorcându-se de la mormîntul tatălui, naratorul începe să răsfoiască jurnalul ținut de acesta în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Jurnalul este scris într-un stil rece, impersonal, lapidar, însă tocmai acest lucru îl determină pe fiu să reconsidere relația pe care a avut-o cu tatăl său de-a lungul vieții. Invalid după un accident de motocicletă, tatăl încercase mereu să-și convingă apropiații că e un om de fier, capabil să înfrunte singur toate greutățile, educându-și fiul – cel de-al optulea copil – să trăiască la fel. Relatat din dublă perspectivă, a tatălui și a fiului, romanul e un amestec de stiluri – de la narațiune dinamică la descrieri pline de tandrețe și poeme emoționante – și de trimiteri politice, religioase, livrești, într-o țesătură narativă care se desfășoară pe mai multe niveluri.

Roman distins cu Premiul Unuinii Europene pentru Literatură în 2011.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

În numele Tatălui (și al Fiului)
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS