Opium. Jurnalul unei dezintoxicări

Opium. Jurnalul unei dezintoxicări
Author:
Genres: Biografii, Memorii&jurnale
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Art
Publication Year: 2007
Length: 152

In decembrie 1928, Jean Cocteau, dependent de opium, este internat la clinica din Saint-Cloud pentru dezintoxicare. Aici va scrie in saptesprezece zile faimoasa carte Les Enfants terribles (Copiii teribili). Si tot aici tine acest jurnal, publicat in 1930.

About the Book

Opiomanul Jean Cocteau scrie si deseneaza, aceste doua activitati insemnand pentru el acelasi act creator. Astfel, sub ochii nostri ia nastere o carte in care face diverse insemnari, jocuri de cuvinte, in care isi scrie gandurile de poet. Perfect lucid, el examineaza o experienta strans legata de esenta fiintei si, prin urmare, de creatia artistica, vazuta ca o cale de acces intr-o alta dimensiune temporala. Uneori, acest jurnal al singuratatii este luminat de amintire, de admiratie, de afectiune. Comentarii despre literatura si scriitori, observatii despre cinema, poezie, arta, insa tema obsedanta, prezenta in fiecare pagina, este opiumul. Astfel, Jean Cocteau regaseste marea traditie a poetilor vizionari, Baudelaire si mai ales Rimbaud.

„Mai mult decat o marturisire intima, Cocteau ne invita la o meditatie asupra creatiei, a poeziei, a stilului si chiar asupra raportului pe care il avem cu existenta. O carte emotionanta a unui om retras, izolat…”

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Opium. Jurnalul unei dezintoxicări
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS