Orașul pustiu

Orașul pustiu
Author:
Series: Miss Peregrine, Book 2
Genres: Carti pentru adolescenti, Fantezie, Horror&Thriller&Mister
Tags: Europa, Europa de Nord, Marea Britanie, Tara Galilor
Publisher: Grupul Editorial ART
Publication Year: 2015
Length: 472

3 septembrie 1940 este ziua in care zece copii deosebiti incearca sa se salveze de o armata de monstri. Miss Peregrine este singura care ii poate ajuta, dar ea este captiva in corpul unei pasari. Extraordinara aventura inceputa in volumul anterior din seria Miss Peregrine continua intr-o calatorie plina de neprevazut pentru Jacob Portman si noii sai prieteni. Fara alta solutie, copiii pornesc catre Londra, orasul in care s-ar putea afla singura lor salvare, sperand sa gaseasca acolo leacul care sa o vindece pe Miss Peregrine. Pe strazile distruse, cu ferestrele cladirilor intunecate ca niste ochi fara vedere, pericolul pandeste la fiecare colt.

About the Book

Ca un adevarat magician, Ransom Riggs se foloseste si de aceasta data de fotografii vechi, care completeaza si pun in valoare fascinanta poveste a copiilor deosebiti.

„Noii cititori ai acestei serii vor descoperi Orasul pustiu cu bucurie. Pentru fanii primului volum va fi o comoara. Exista un singur neajuns: asteptarea cu sufletul la gura a celui de-al treilea volum pentru a afla ce se va alege de Jacob si prietenii lui deosebiti.“

School Library Journal

Fragment din roman:

„Nu-mi venea sa cred ca rostisem acele cuvinte, dar de indata ce le-am scos pe gura, am simtit ca erau adevarate si ecoul lor rasuna inauntrul meu, limpede, ca un clopotel.
Ma aflam acolo dintr-un motiv. Ceva imi spunea ca sunt menit sa fac ceva, nu doar sa fiu – si in niciun caz sa fug sau sa ma ascund sau sa ma dau batut de indata ce situatia parea infricosatoare sau imposibil de rezolvat.
— Aveam impresia ca nu crezi in destin, zise Emma cercetandu-ma cu scepticism.
Nu, nu credeam cu adevarat, dar nu prea stiam cum sa-i explic cu precizie in ce credeam.
M-am gandit la povestile pe care mi le spunea bunicul. Erau pline de minuni si de aventuri, dar se mai ascundea ceva in ele – un fel de recunota trainica. In copilarie, eram mai atent la insula magica si la copiii deosebiti cu puteri magice descrise de bunicul Portman, dar povestile lui se concentrau, de fapt, pe Miss Peregrine si felul in care l-a ajutat cand a avut nevoie. Cand a ajuns in Tara Galilor, bunicul era un baiat speriat care nu vorbea galeza, un baiat urmarit de doi monstri: unul care avea sa-i omoare aproape toata familia si unul grotesc, ca un personaj de desene animate, pe care nu-1 vedea decat el si despre care probabil isi inchipuia c-a aparut direct din cosmarurile lui. Miss Peregrine il ascunsese, ii oferise un adapost, un camin, si-l ajutase sa descopere cine era cu adevarat – i-a salvat viata si, facand asta, a facut posibila nasterea tatalui meu si a mea. Parintii mei m-au conceput, m-au crescut si m-au iubit si pentru asta le eram dator. Dar nu m-as fi nascut daca Miss Peregrine n-ar fi fost marinimoasa si generoasa cu bunicul meu.
Incepeam sa cred ca ajunsesem acolo ca sa rasplatesc acea generozitate – datoria mea, a tatalui meu si a bunicului meu.
Am incercat sa explic toate astea cum am putut mai bine.
— Nu e vorba de destin, am spus, dar chiar cred ca in univers exista un echilibru si, uneori, niste forte despre care n-avem habar pot sa intervina si sa incline balanta in favoarea noastra. Miss Peregrine l-a salvat pe bunicul meu – si eu am venit aici ca s-o salvez pe ea.
Emma miji ochii si dadu incet din cap. Nu-mi dadeam seama daca era de acord cu mine sau daca se gandea la un fel politicos de a-mi spune ca mi-am pierdut mintile. Apoi m-a imbratisat.
Nu trebuia sa-i mai explic nimic. Intelesese.
Si ea ii datora viata lui Miss Peregrine. ”

Cumpără depe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Orașul pustiu
Average rating:  
 0 reviews
Other Carti-calatoare in "Miss Peregrine"
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS