Palatul celor două coline

Palatul celor două coline
Author:
Genres: Fantezie, Fictiune, Istorie, Literatura contemporana
Tags: Asia, Asia de Sud-Vest, Statul Palestina
Publisher: Casa cărții de știință
Publication Year: 2022
Length: 256

Palatul celor două coline a obținut în 2021 Premiul celor cinci continente ale Francofoniei și a fost nominalizat pentru numeroase alte distincții literare precum Prix Hors Concours, Prix Marie-Claire Blais 2023, Prix Senghor pentru primul roman francofon, Prix Mare Nostrum, Prix Alain-Fournier.

About the Book

„În acest roman plasat la granița dintre vis și realitate, Karim Kattan schițează imaginea unei Palestine pline de grație, dar și de durere, prin intermediul vocii unui tânăr exilat care caută, într-un univers spectral, pustiit, o serie de răspunsuri la întrebările care îl frământă. Dintre ruine se înalță o tulburătoare melodie palestiniană ale cărei note șoptesc atât dragostea pentru meleagurile natale, cât și frânturi de bătălii pierdute sau de povești încă nespuse. […] Protagonistul, Faysal, asemenea acelor tărâmuri, resimte necesitatea unui demers introspectiv oscilând între căutarea radicală de sine și mișcarea neîngrădită a scriiturii, între un realism exigent și intransigent, pe de o parte, și altul, frivol, eteric, aproape magic, pe de altă parte.”

Khalid Lyamlahy, Zone Critique

Cumpără de pe Cartepedia.ro

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Palatul celor două coline
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS