Patimile după G.H.

Patimile după G.H.
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: America de Sud, Brazilia
Publisher: Univers
Publication Year: 2015
Length: 145

Considerata de multi dintre criticii care i‑au studiat opera drept capodopera ei, Patimile dupa G.H. este cartea despre care si Clarice Lispector considera ca i‑a implinit cel mai bine propriile exigente de scriitoare. Roman mistic si filosofic, set de exercitii spirituale in cautarea non‑sinelui ascuns in miezul sinelui, Patimile dupa G.H. pune pe marginea abisului o femeie, una dintre femeile lumii, dar si femeia din toate femeile.

About the Book

Pasind pragul unei camere dosnice din propriul apartament, G.H., o sculptorita a carei viata, bine organizata, are acum o neasteptata bresa, paseste intr‑o alta stare mentala, o alta constiinta a lumii. Dincolo de prag gaseste un semn tulburator lasat in urma de servitoarea mereu ignorata, care tocmai si‑a dat demisia: un desen simplu pe perete, reprezentand un barbat, o femeie si un caine. Suntem in Brazilia, unde un asemenea semn nu e niciodata inocent. Nici macar pentru o artista sofisticata si mondena. In urma umilei servitoare cu pielea intunecata, G.H. se va confrunta si cu un mesaj intrupat: un gandac batran, atat de batran incat este martorul intregii istorii umane, pe care o precede si careia ii va supravietui. Efortul ei trepidant de a intelege mesajul, de a‑l incorpora, de a gandi, de a discerne limita limbajului si a propriei capacitati de a gandi in limitele limbajului este transpus intr‑una dintre cele mai frumoase, in austeritatea ei, carti ale secolului trecut. O ravasitoare aventura intelectuala, la care bine ar fi sa nu se incumete, asa cum cere autoarea in avertismentul de la inceput, decat persoanele cu suflet format. Suflet, nu altceva.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Patimile după G.H.
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS