Pe când creștinii erau evrei

Pe când creștinii erau evrei
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune, Religie
Tags: Asia, Asia de Sud-Vest, Europa, Europa sociopolitică, Israel, Statul Palestina
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2023
Length: 272

Ce s-a petrecut cu ucenicii lui Isus după execuție? Care a fost destinul acelei comunități învăluite în mister și asupra căreia planează încă atâtea controverse? Ce erau ei, o sectă iudaică, sau adepții unei noi religii? Au crezut cu adevărat că Isus a înviat?

About the Book

Valorificând critic studiile și cercetările mai vechi și mai noi, Paula Fredriksen ne invită într-o călătorie tulburătoare, reconstituind cu erudiție, cu talent și cu realism viața și credințele primei comunități a discipolilor lui Isus din Nazaret, dând răspunsuri lucide și uneori neașteptate întrebărilor de mai sus – și nu numai – pe temeiul izvoarelor istorice și arheologice. O carte esențială pentru oricine dorește să înțeleagă nașterea creștinismului în contextul iudeo-păgân al vremii.

Cartea de fata a fost scrisa in Ierusalim. Doar aflandu-ma aici, plimbandu-ma prin orasul vechi, stand langa Kotel, precum si – atunci cand politica locala o permitea – in spatiul musulman, construit pe ruinele magnificei structuri a lui Irod, toate acestea mi-au hranit imaginatia, dar m-au si patruns de tristete si uimire. Ce loc minunat, scaldat in sange, iubit si contestat mai e si Ierusalimul pe aceasta planeta! Spunand povestea generatiei lui Isus cea plina de speranta, intorcandu-ma in timp, pe cand crestinii erau evrei, am spus si povestea unei parti din Ierusalim. – Paula Fredriksen

O carte provocatoare si admirabil de lucida, care il va face pe cititor sa-si reconsidere prejudecatile si sa-si regandeasca ideile. – Bart D. Ehrman

O relatare succinta a celei mai vechi etape a ceea ce mai tarziu se va numi crestinism. O carte care provoaca gandirea si o intriga. Fredriksen scrie intotdeauna cu o verva care readuce la viata epoci apuse. – Larry W. Hurtado, Marginalia
Infatisand cultura profund iudaica a primei comunitati a discipolilor lui Isus, cartea de fata merita o cat mai larga audienta si are potentialul de a stimula dialogul dintre evrei si crestini. De aceea o recomand tuturor, mai ales facultatilor de teologie, seminariilor si Bisericilor. – Michael W. Duggan, Catholic Biblical Quarterly

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pe când creștinii erau evrei
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS