Pierdut în Filipine

Pierdut în Filipine
Author:
Genres: Călătorii, Memorii&jurnale, Non-fictiune
Tags: Asia, Asia de Sud-Est, Filipine
Publisher: Neverland
Publication Year: 2017
Length: 224

A prefața un jurnal de călătorie de 34 de zile înseamnă a aborda un text concentrat în evenimente, acestea putând fi însemnări ale locurilor prin care a trecut autorul relatărilor și ale oamenilor întâlniți, ale peripețiilor, înfățișări care atrag, încânta, din punctul de vedere al noutății și al artei descrierii. Mai poate însemna și o putere de a sugera fascinația pe care cutezătorul a trăit-o în acele locuri necunoscute descrise cu măiestrie, cum dorim să-i convingem pe cititorii dornici să cunoască lumea, spațiile neștiute de ei, țările îndepărtate întrezărite prin parcurgerea acestei călătorii în Republica Filipine, precum și deplasările în alte spații mirifice, jurnale ale aceluiași autor care au văzut deja lumina tiparului.

About the Book

Tânărul lector universitar dr. Cătălin Vrabie, căci despre acest autor este vorba, mi-a fost recomandat spre a-i prefața cartea, de un vechi prieten din perioada liceului, pe care-l cunoscusem la fazele finale ale olimpiadelor de matematică și fizică. Este vorba despre profesorul universitar dr. ing. Vasile Baltac, pionier al tehnologiei informației și al construcției calculatoarelor electronice din țara noastră cu o recunoaștere internaționala indubitabilă. La o astfel de provocare nu puteam să rămân indiferent, așa că l-am invitat pe autorul jurnalelor de călătorii intitulate „Pierdut în…” India, apoi în Iran, Nepal & Ladak și în Vietnam & Cambodgia să stăm de vorba și să-i pun la dispoziție unele materiale despre arhipelagul celor 7.107 insule pe care urmă să le cutreiere selectiv în număr de douăsprezece. Parcurgând o distanța estimată la 4.500 km., marcată pe harta publicată în jurnal, Cătălin Vrabie străbate cele 12 insule animat de neastâmpăr, neprevăzutul fiindu-i condiție de existența, iar călătoria, afirmă autorul, fiind „și un act de cunoaștere… chiar un act de cultură”. – Ambasador Radu Homescu

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe LibrăriaDelfin.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Pierdut în Filipine
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS