Podul de pe raul Kwai

Podul de pe raul Kwai
Author:
Genres: Carte ecranizata, Fictiune, Istorie, Literatură clasică, Razboi
Tags: Asia, Asia de Sud-Est, Myanmar (Birmania)
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2004
Length: 176

Cine cade prizonier la japonezi are noroc daca moare repede. Executia sumara e preferabila lagarului, stiuta fiind inclinatia nipona spre suplicii. Cand insa recolta inseamna un lot de ofiteri si soldati englezi, lucrurile se schimba. Iar daca seful capturatilor sta bine la capitolul fanatism, virajul e savuros. Colonelul Nicholson primeste simultan mai multe misiuni: sa construiasca un pod peste raul Kwai, sa-l suporte pe colonelul Saito, comandantul lagarului, si sa-si convinga subalternii ca, la o adica, indeplinirea ordinelor (chiar rostite de dusman) tine de onoare, nicidecum de spectrul tradarii.

About the Book

De aici incolo, lucrurile sunt limpezi pentru Nicholson. Ca sa lege Thailanda de Birmania, el nu mobilizeaza doar resturile unei armate infrante, ci si doua expresii iubite in Albion: stiff upper lip si esprit de corps. Cu sprijinul lor, colonelul englez (interpretat exceptional de Alec Guinness in filmul realizat dupa romanul lui Boulle) isi consuma drama si are grija sa se ascunda in spatele principiilor ori de cate ori i se spune ca binele pe care crede ca-l livreaza e de fapt rau in toata legea. Iar cine-l compara pe colonelul Nicholson cu majordomul Stevens din Ramasitele zilei de Ishiguro nu face decat sa puna alaturi doua feluri de orbire.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Podul de pe raul Kwai
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS