Povestea nopții

Povestea nopții
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: America de Sud, Argentina
Publisher: Polirom
Publication Year: 2002
Length: 335

"Povestea noptii" este impregnata de fascinanta literatura a Sudului american, speculatiile in jurul destinului Argentinei amintind intru citva de meditatiile metafizice ale lui Borges.

About the Book

Romanul „Povestea noptii” este o parabola a confuziei marginalitatii. Povestea lui Richard Garays, personajul-narator (a carui homosexualitate isi lasa amprenta asupra intregii carti), incepe si se sfirseste in neant, e nedeterminata. Sudul este sinonim cu marginalitatea, decaderea si puseurile nationaliste. In aceasta lume, aflata parca mereu pe punctul disparitiei, personajul principal incearca timid sa-si dobindeasca identitatea. Obtine un statut social incert in Argentina lui Carlos Menem si se lupta cu disperare sa gaseasca dragostea, singura care i-ar putea conferi increderea si respectul fata de sine. La scurt timp dupa ce o gaseste, descopera ca si el, si iubitul lui au SIDA.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Povestea nopții
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS