Printre arabii din sudul Irakului

Printre arabii din sudul Irakului
Author:
Genres: Actiune&aventura, Memorii&jurnale, Non-fictiune
Tags: Asia, Asia de Sud-Vest, Irak
Publisher: Polirom
Publication Year: 2016
Length: 272

Autorul bestsellerului Nisipurile arabe.

About the Book

In cei opt ani petrecuti la jumatatea secolului trecut in tinuturile mlastinoase de la confluenta Tigrului cu Eufratul, Wilfred Thesiger a ajuns sa-i inteleaga si sa-i admire pe locuitorii din aceasta zona si stilul lor de viata neschimbat de milenii. Calatorind din sat in sat cu canoea, Thesiger vede case din stuf cu o arhitectura impresionanta, canale si lacuri pline de pesti si pasari acvatice, insule plutitoare si turme de bivoli de apa, asista la vinatori de mistreti, la accidente, conflicte si vendete. Astfel ii cunoaste pe oamenii acestei regiuni, arabi curajosi, ospitalieri si loiali, care aveau sa sufere enorm de pe urma distrugerilor din timpul regimului lui Saddam Hussein. Cartea sa este un omagiu adus acestor oameni si o marturie tulburatoare despre o cultura si un ecosistem care astazi aproape ca au disparut.

WILFRED THESIGER (1910-2003), explorator si scriitor britanic nascut in Addis Abeba (Etiopia). In 1935 a intrat in Serviciul Politic din Sudan, iar la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost detasat in cadrul Armatei de Aparare Sudaneze. Mai tarziu a servit in Etiopia, Siria si, in cadrul Fortelor Speciale Aeriene, in Desertul Libian. Dupa razboi a calatorit in Peninsula Araba, Kurdistan, Irak, Hindukush, Karakorum, Maroc, Etiopia, Kenya si Tanganyika. Pentru realizarile sale ca explorator, i s-au decernat Founder’s Gold Medal (Royal Geographical Society), Lawrence of Arabia Medal (Royal Central Asian Society), Livingstone Gold Medal (Royal Scottish Geographical Society) si Burton Memorial Medal (Royal Asiatic Society). A fost membru al Royal Society of Literature si membru de onoare al Academiei Britanice. In 1995 a primit titlul de Cavaler. Este foarte cunoscut si pentru volumul Nisipurile arabe (1959; Polirom, 2015), in care isi povesteste calatoriile prin Peninsula Araba intre 1945 si 1950, descriind modul de viata pe cale de disparitie al beduinilor.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Printre arabii din sudul Irakului
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS