Răvașe-n tabără

Răvașe-n tabără
Author:
Genre: Poezie
Tags: Europa, Europa de Est, România
Publisher: Ecou Transilvan
Publication Year: 2014
Length: 80

La împlinirea a 100 de ani de la Primul Război Mondial, am considerat utilă reeditarea „Răvașelor” trimise pe front, sau „în tabără” de Livia Rebreanu-Hulea, care după Veronica Micle (Ana Câmpean) este a doua poetă din Țara Năsăudului.

About the Book

Transcrierea am făcut-o după ediția Livia Rebreanu-Hulea, Răvașe’n tabără, ediția a II-a, Cluj, 1929, la care am adăugat câteva poezii reproduse după ediția Mircea Cenușă, tipărită la Aiud în 1999, aplicând însă unitar normele ortografiei actuale. Nu am considerat necesar un Glosar la finele ediției, pentru că ni s-a părut mai potrivită explicarea regionalismelor, puține la număr, la subsolul paginii. – Ion BUZAŞI

Cumpără de la Editura Ecou Transilvan

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Răvașe-n tabără
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS