Războiul țăranilor

Războiul țăranilor
Author:
Genres: Fictiune, Istorie, Literatură clasică
Tags: Belgia, Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Univers
Publication Year: 1984
Length: 540

Actiunea din “Razboiul taranilor” are loc in 1793, cand tanara republica franceza, continuand politica de expansiune a fostei monarhii care voia sa anexeze Belgia pentru a reconstitui integral vechiul teritoriu al Galiei, ocupa Flandra.

About the Book

Desi literatura epica e prezenta in Flandra odata cu inceputurile culturii flamande, primul roman modern apare abia in al patrulea deceniu al veacului al XIX-lea. Genurile artei medievale:gesta, balada, legenda in versuri se prelungesc secole de-a randul pana cand activitatea lui Hendrik Conscience marcheaza o mult asteptata innoire beletristica.

Razboiul taranilor reia, adancindu-le, unele trasaturi specifice ale artei prozatorului, usor de remarcat inca din Leul Flandrei: dragostea pentru eroii proveniti din randurile poporului, lipsa de spectaculozitate a actiunii, atitudinea umanitara. Daca, fara voie, autorul nu s-a putut sustrage influentei lui Vigny sau Merimee, nimic nu inrudeste opera sa cu cea de capa si spada a lui Alexandre Dumas-tatal sau cu monumentalitatea romanului hugolian. (Eugen Pana – Coltul Colecționarului)

Descarcă gratuit semnul tău de carte „Călătoresc în Italia cu carteamea.ro”. Colecționeză toate cele 12 semne de carte și pornește cu ajutorul cărților într-o călătorie în jurul lumii. Lecturi multe și plăcute!

Descarcă de aici

Reproducerea și multiplicarea acestui semn de carte în vederea comercializării, fără acordul autorului, este strict interzisă. Ilustrație realizată de Ivona Mariș pentru proiectul www.carteamea.ro.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Războiul țăranilor
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS