Recursul la metodă

Recursul la metodă
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: America de Sud, Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Curtea Veche
Publication Year: 2006
Length: 384

Recursul la metoda, replica subtila si erudita la Discurs asupra metodei al lui Descartes, vorbeste despre antinomia dintre Lumea Veche, europeana, si cea Noua, americana, caci, in opinia lui Carpentier, America Latina este cel mai putin cartezian continent ce se poate imagina.

About the Book

In acest univers baroc, in care realul se converteste in miraculos, figura memorabila a Primului Magistrat – amalgam cu dozaj subtil din varii dictatori latinoamericani: cubanezul Gerando Machado, guatemalezul Estrada Cabrera, mexicanul Porfirio Diaz, dominicanul Leonidas Trujillo, venezuelenii Guzman Blanco si Cipriano Castro – fascineaza pana la obsesie, plasand capodopera lui Carpentier in galeria celebrelor romane despre dictatura si dictatori pe care le-a dat lumea sud-americana – Domnul Presedinte de Miguel Angel Asturias, Eu, Supremul de Augusto Roa Bastos si Toamna patriarhului de Gabriel Garcia Marquez.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Recursul la metodă
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS