Regatul Sfântului Ștefan. Istoria Ungariei Medievale

Regatul Sfântului Ștefan. Istoria Ungariei Medievale
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Est, Ungaria
Publisher: Mega Print
Publication Year: 2011
Length: 270

Autorul, decedat in urma cu cativa ani, a fost membru al Academiei Maghiare, sef de sector la Institutul de Istorie al aceleiasi academii, profesor consultant la cateva universitati din tara vecina.

About the Book

La comanda unei edituri engleze, a redactat acest volum. La scurt timp, a fost publicat, in maghiara, iar acum se afla in pregatire, a doua editie engleza. Este prima sinteza de acest tip, foarte moderna si extrem de „rece”, din punct de vedere national, care se scrie dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Istoriografia romaneasca nu detine inca o traducere de istorie a regatului medieval maghiar, cu toate ca interesul pentru aceasta istorie este superlativ, atat prin implicarile din Transilvania, cat si peste munti, in Tara Romaneasca si Moldova.  Traducerea face oficiul de a transfera o intreaga terminologie institutionala care nu are sau are echivalari ambigue si incorecte.  Ingrijitorii de editie au produs o introducere biografica si o apreciere asupra realizarii, din punct de vedere al interesului romanesc.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Regatul Sfântului Ștefan. Istoria Ungariei Medievale
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS