Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta

Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta
Author:
Genres: Biografii, Istorie
Tags: Europa, Europa de Est, România
Publisher: Curtea Veche
Publication Year: 2015
Length: 208

Prima Regina a Romaniei a publicat sub pseudonimul Carmen Sylva numeroase scrieri, care, pe langa valoarea lor literara, contin o tendinta politica si prodinastica, astfel contribuind la promovarea noului Regat al Romaniei indeosebi in vestul Europei. Prin glorificarea Regelui Carol I al Romaniei in opera sa, Carmen Sylva s-a alaturat tendintelor romanesti de la sfarsitul secolului al XIX-lea, de formare a unui mit al primului Rege al Romaniei independente.

About the Book

Volumul de fata reprezinta asadar un prim studiu amanuntit despre imaginea Regelui Carol I in scrierile Reginei Elisabeta: de la gloriosul Domnitor la antreprenorul-constructor si mecena, de la Regele intelept la partenerul de viata. Tabloul este intregit de numeroase fotografii, oferindu-ne un caleidoscop de imagini cu prima pereche regala a Romaniei in contextul social, politic si familial al epocii.

De asemenea, la sfarsitul volumului, este reprodus textul integral al jurnalului de calatorie al Reginei, Pe Dunare (1905), un text rar si un exemplu de conduita monarhica in mijlocul oamenilor.

Cumpără de pe Elefant.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS