Revolta lui Atlas

Revolta lui Atlas
Author:
Genres: Fantezie, Science-fiction
Tags: America de Nord, Statele Unite ale Americii
Publisher: Cartier
Publication Year: 2014
Length: 3 volume(424+462+616)

In premiera, in limba romana apare cea mai citita carte din Statele Unite, dupa Biblie. E vorba de trilogia lui Ayn Rand, Revolta lui Atlas (Atlas Shrugged). E cartea care a schimbat societatea americana postbelica. E autoarea in fata careia s-a inchinat presedintele american Ronald Reagan.

About the Book

Cele trei volume din Atlas Shrugged sunt traduse de Vlad Pojoga, Catalina Stanislav si Rita Chirian.

Vol. 1: Noncontradictia

„Filosofia mea este, in esenta, intelegerea omului ca fiinta eroica, al carui scop moral e propria fericire, a carui activitate nobila sunt propriile realizari si propria productivitate, si al carui singur absolut e ratiunea.“ – Ayn Rand

Vol. 2: Ori-ori

Economia lumii e pe punctul colapsului, iar Dagny Taggart descopera ceea ce ar putea fi raspunsul la o criza energetica. Rata somajului a ajuns la 24%. Pretul gazului e mai mare ca oricand. Caile ferate sunt principalul mijloc de transport. Creatori de geniu, de la artisti la industriasi, incep sa dispara in mod misterios. Descoperirea lui Taggart, CEO la Taggart Transcontinental, este un prototip de motor care se alimenteaza din energie statica, insa daca nu reuseste sa il gaseasca pe creatorul motorului, descoperirea e inutila. Dagny intra intr-o cursa contra cronometru pentru a preveni ca motorul planetei sa fie oprit definitiv…

„Revolta lui Atlas este un elogiu adus vietii si fericirii. Justitia este necrutatoare. Indivizii creativi, urmarirea neabatuta a scopurilor si bunul-simt isi gasesc aici satisfactia si implinirea. Parazitii care se indeparteaza mereu de scopuri si de ratiune isi afla sfarsitul, asa cum se si cuvine.” (Alan Greenspan)

„Rand a scris cea mai provocatoare din punct de vedere intelectual fictiune a generatiei sale.” (John David Lewis)

Vol. 3: A este A

„Codul vostru declara ca omul rational trebuie sa se sacrifice pentru cel irational, omul independent pentru paraziti, omul onest pentru cel necinstit, omul drept pentru cel nedrept, omul productiv pentru haimanalele jefuitoare, omul integru pentru ticalosii care fac compromisuri, omul cu stima de sine pentru nevroticii care scancesc. Va minunati de meschinaria sufletului in cei pe care ii vedeti in jurul vostru? Omul care dobandeste aceste virtuti nu va va accepta codul moral; omul care accepta codul vostru moral nu va dobandi aceste virtuti.” Ayn Rand

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Revolta lui Atlas
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS