Richelieu și Mazarin

Richelieu și Mazarin
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune, Politica
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Artemis
Publication Year: 2007
Length: 140

Regimul cardinalilor (1624-1661) a avut un mare impact asupra guvernului si societatii franceze. A existat o continuitate esentiala atat in politica externa, cat si in cea interna. Fronda a produs o ruptura care, in timp, s-a adancit sau s-a micsorat; dar esecul acestei miscari a intarit tendinta spre absolutism si i-a consolidat principiile.

About the Book

Relatia dezvoltata intre Richelieu, politicianul matur, si tanarul diplomat Mazarin s-a bazat pe un respect reciproc. Si totusi, diferentele intre ei sunt izbitoare. Daca impresionanta ascensiune catre putere a lui Richelieu poate fi justificata, in fiecare etapa a sa, prin traditia familiei si abilitatea personala, cea a lui Mazarin pare sa aiba la baza un spirit de aventura, o intamplare in care, la fiecare pas, omul sfideaza sansa. Studiul de fata se concentreaza asupra modurilor in care Richelieu si Mazarin si-au inteles rolurile si si-au exercitat puterea, si asupra felului in care au folosit aceasta putere.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Richelieu și Mazarin
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS