Romanul Londrei

Romanul Londrei
Author:
Genres: Fictiune, Istorie, Literatura contemporana
Tags: Anglia, Europa, Europa de Nord, Europa Transcontinentală și Asia, Marea Britanie, Rusia
Publisher: Paralela 45
Publication Year: 2003
Length: 680(2 volume)

Alaturi de Ivo Andric si Miroslav Krleza, Milos Crnjanski este unul dintre cei mai importanti scriitori moderni ai spatiului cultural sarbo-croat. Avandu-l ca personaj central pe printul rus Repnin, cartea de fata prezinta lumea londoneza de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, vazuta ca un spatiu al instrainarii, avand toate atributele Babilonului modern.

About the Book

Dincolo de aceasta cheie realista, e perfect indreptatita si o lectura simbolica a cartii, in regimul tematic al pactului cu diavolul. Oricum l-am interpreta, acest roman ramane un solilocviu rascolitor al unui intelectual ostracizat intr-o Europa sfartecata de interese si ideologii politice, redus la o conditie de ‘desplaced person’, de dezradacinat si apatrid.

Cumpără de pe Elefant.ro

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Romanul Londrei
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS