Ru

Ru
Author:
Genres: Fictiune, Istorie, Literatura contemporana
Tags: America de Nord, Asia, Asia de Sud-Est, Canada, Statele Unite ale Americii, Vietnam
Publisher: Spandugino
Publication Year: 2011
Length: 155

În limba vietnameză, ru înseamnă leagăn, cântec de leagăn şi această sintagmă plină de poezie dă numele romanului în care Kim Thúy închide povestea exilului familiei sale către noua lume a libertăţii după ocuparea Vietnamului de către comunişti.

About the Book

Romanul a fost finalistul multor premii literare în 2010 şi 2011 şi a obţinut următoarele premii literare:
Marele premiu RTL-Lire 2010 (Salonul de carte de la Paris 2010)
Premiul literar al Guvernatorului General 2010, categoria romane şi nuvele (Canada)
Marele premiu al Salonului de carte de la Montréal 2010, eseu
Premiul Mondello pentru multiculturalitate 2011 (Italia)

Scris cu o mare libertate narativa, romanul face apel mai mult la limbajul poetic, liric, plin de sensibilitate decat la marile spatii epice. Astfel, limitele de spatiu si timp sunt fara incetare transgresate, perturband firul narativ al extraordinarei aventuri catre libertate a unei intregi familii, a unui intreg popor silit sa cunoasca drumul emigratiei. Cartea retraseaza drumul parcurs de familia An Thin din momentul plecarii pe mare intr-o ambarcatiune periculoasa, oprirea in lagarul de refugiati din Malaezia cu toate conditiile extrem de dificile la care trebuie sa faca fata si apoi sosirea in Canada.

Urmeaza lupta de adaptare la aceasta lume noua, construita pe doua axe esentiale, prima fiind ospitalitatea gazdelor iar cea de-a doua, efortul noilor veniti de a intelege si de a se adapta la noua lume. Pe tot parcursul romanului, personajul Nguyen An Thin apare sub numeroase fatete, copil, adolescenta, adulta devenita mama, avocata intorcandu-se in patria natala in cautarea copilariei si a radacinilor sale, in fine, o fiinta a carei identitate si deplina implinire se conjuga acum cu realitatea Canadei, tara care a primit-o cu muzica si caldura umana ale unui ru care este acum noul ei cantec de leagan.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

 

Descarcă gratuit semnul tău de carte „Călătoresc în Italia cu carteamea.ro”. Colecționeză toate cele 12 semne de carte și pornește cu ajutorul cărților într-o călătorie în jurul lumii. Lecturi multe și plăcute!

Descarcă de aici

Reproducerea și multiplicarea acestui semn de carte în vederea comercializării, fără acordul autorului, este strict interzisă. Ilustrație realizată de Ivona Mariș pentru proiectul www.carteamea.ro.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Ru
Average rating:  
 0 reviews
Book Club Resources
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS