Rubicon. Triumful și tragedia Romei Republicane

Rubicon. Triumful și tragedia Romei Republicane
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Sud, Italia
Publisher: All
Publication Year: 2007
Length: 432

Cartea este o cronică socială şi politică vividă a lumii romane, începând cu regii etruşci, prăbuşirea monarhiei şi fondarea republicii, surprinzând triumful şi tragedia Romei Republicane. Această istorie se află parcă sub semnul prezicerilor Sibilei, personaj prezent încă din prima filă. Pentru Tom Holland Rubiconul este un simbol al schimbărilor radicale în istorie, de la cea produsă de Caesar până la Marşul prin Roma al lui Mussolini, sau la schimbările produse după cel de-al doilea război mondial, şi comparaţiile mai pot continua... Roma Republicană se constituie într-o multitudine de Rubiconuri, aflându-se într-o perpetuă schimbare. Autorul povesteşte istoria generaţiei lui Caesar, implicarea în conflicte externe, fiind martori la apusul Republicii şi transformarea sa sângeroasă în Imperiu. Sunt prezentate portretele personalităţilor acelor timpuri: Pompei, Crassus, Sulla, fraţii Gracchus, Cato, Cicero, Cleopatra, Iulius Caesar sau Octavian. Autorul britanic prezintă într-o viziune modernistă, cu un stil jurnalistic, informaţii istorice. În Rubicon sunt redate rivalităţile, decadenţa, catastrofa, intriga, sacrificiul, războiul şi ambiţiile cutremurătoare ale acelei lumi. Cartea este structurată în 11 capitole, având o prefaţă, un tabel cronologic, 9 hărţi, ilustraţii, note, bibliografie şi index.

About the Book

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Rubicon. Triumful și tragedia Romei Republicane
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS