Saga despre Njal

Saga despre Njal
Genres: Actiune&aventura, Carti pentru adolescenti, Fictiune, Istorie, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa de Nord, Islanda
Publisher: Editura Pentru Literatură Universală
Publication Year: 1962
Length: 229

Saga despre Njal este o saga islandeză din secolul al XIII-lea care descrie evenimente între 960 și 1020. Principalele personaje sunt prietenii lui Njáll Þorgeirsson, un avocat și un înțelept și Gunnar Hámundarson, un războinic formidabil.

About the Book

Soția lui Gunnar instigă la o dispută care duce la moartea mai multor personaje de-a lungul mai multor decenii. Saga evocă mai multe dispute sângeroase din Commonwealth-ul Islandei, arătând cum cerințele de onoare duc la conflicte minore care însă escaladează cu usurință transformându-se în conflicte sângeroase, distructive și prelungite. Insultele în care este pusă sub semnul întrebării bărbăția unui personaj sunt des întâlnite și reflectă critica autorului anonim față de de idealurile restrictive ale masculinității. O altă caracteristică a narațiunii este prezența premonițiilor și a viselor profetice.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Saga despre Njal
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS