Salon de frumusețe. Lecții pentru un iepure mort

Salon de frumusețe. Lecții pentru un iepure mort
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: America de Nord, Mexic, Statele Unite ale Americii
Publisher: Vellant
Publication Year: 2009
Length: 174

Salon de frumusete, nominalizat in 2000 la premiul Medicis pentru cel mai bun roman strain aparut in Franta, este povestea unei maladii ciudate si necrutatoare. Respinsi de familie si prieteni, bolnavii sunt lasati sa moara in mizerie si singuratate. Singurul care ii ajuta este un stilist travestit ce isi transforma salonul de infrumusetare intr-un spital cu reguli stricte, un loc unde sunt primiti cei care sunt pe moarte. Altadata un loc sic, impodobit cu acvarii cu pesti exotici, salonul devine acum un spatiu al mortii iminente si al izolarii. Pestii mor, acvariile devin simple recipiente... Ultimii supravietuitori, cativa gupi, sunt singurii martori ai degradarii continue. Salon de frumusete este o parabola trista despre viata si moarte, bunatate si sfintenie.
Lectii pentru un iepure mort este un roman ametitor, format din 243 de fragmente, piesele unui imens puzzle narativ imposibil de reconstituit. Firele narative se incurca, se intretaie, ascund si dezvaluie in acelasi timp. Fiecare personaj, printre care autorul insusi, un scriitor fictiv, un poet orb, o posibila iubita a lui Bruce Lee, vine cu propria poveste in spatele careia sunt disimulate alte si alte povesti, generate parca de o masinarie inepuizabila ce se hraneste cu forta literaturii insesi.

About the Book

Mario Bellatin, scriitor mexican nascut in 1960, a studiat Teologia si Stiintele Comunicarii in Peru, iar in 1987 a obtinut o bursa in Cuba la Escuela Internacional de Cine Latinoamericano de San Antonio de los Banos. Intors in Mexic, infiinteaza Escuela Dinamica de Escritores, o scoala care le propune scriitorilor o metoda alternativa de a se pregati pentru activitatea literara. Metoda lui Bellatin pune accentul pe relatia dintre diferitele forme de arta, semnaland originea lor comuna. Pentru el, orice opera de arta trebuie sa posede o retorica proprie, care sa-i permita sa devina autonoma in raport cu autorul sau.

Doua romane avangardiste, despre viata si moarte, joc si degradare. Mai mult decat un experiment… o noua fata a literaturii. Nominalizat in 2000 la premiul Medicis pentru cel mai bun roman strain aparut in Franta.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Salon de frumusețe. Lecții pentru un iepure mort
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS