Scafandrul și fluturele

Scafandrul și fluturele
Author:
Genres: Biografii, Carte ecranizata, Memorii&jurnale
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Humanitas
Publication Year: 2008
Length: 120

Bestseller international, cartea lui Jean-Dominique Bauby, Scafandrul si fluturele, a facut inconjurul lumii, a fost tradusa in 30 de limbi si a impresionat milioane de oameni. Cartea a devenit sursa de inspiratie a unui film care ii intensifica tensiunea si frumusetea, film in regia lui Julian Schnabel si distins in 2008 cu Globul de Aur pentru cel mai bun film, Premiul pentru cel mai bun regizor, Premiul pentru cel mai bun actor si cu titlul de Cel mai bun film la Gala Premiilor Lumiere. Nascut in 1952 in Franta, tata a doi copii, jurnalist, Jean-Dominique Baubya fost redactor-sef al revistei „Elle “. Pe 8 decembrie 1995, Jean-Dominique Bauby are un accident vascular care il arunca intr-o coma profunda, din care iese cu toate functiile motrice distruse. E un pacient atins de sindromul „locked-in“, tradus literal: „inchis in sine insusi “.

About the Book

In corpul sau inert, mai misca un singur ochi, singura lui legatura cu lumea, cu ceilalti, cu viata. Cu acest ochi – stangul – dicteaza cartea, izbutind ca prin cateva mii de batai de pleoapa sa ne faca sa vedem lumea si altfel. Publicata cu cateva zile inainte de moartea autorului, care survine pe 9 martie 1997, aceasta carte continua sa ne vorbeasca despre o existenta care ne cutremura si care nu-l poate lasa pe nici unul dintre noi indiferent.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Scafandrul și fluturele
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS