Stalinismul de fiecare zi. Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930

Stalinismul de fiecare zi. Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune, Politica
Tags: Europa, Europa Transcontinentală și Asia, Rusia
Publisher: Corint
Publication Year: 2016
Length: 528

Sheila Fitzpatrick si-a asumat cu indrazneala sa schimbe perspectiva asupra modelului totalitar, oferind in aceasta lucrare clasica o interpretare provocatoare, „revizionista”. Autoarea descrie modul in care cetatenii sovietici au incercat sa duca un trai obisnuit, in conditiile neobisnuite ale regimului stalinist. Ni se propune o explorare temerara si originala a comunismului sovietic, a acelei laturi invizibile pe care propaganda oficiala a ascuns-o cu grija. Destine de victime si tortionari, anonimi si oameni celebri, defavorizati si privilegiati ne sunt infatisate in contextul tenebrosului deceniu al patrulea, la apogeul Marii Terori.

About the Book

„Este o foarte buna monografie; superb scrisa, clar organizata si bine documentata. Relatarea autoarei Sheila Fitzpatrick despre viata cotidiana in Rusia sovietica a anilor 1930 poate fi citita de cei interesati nu doar de perioada stalinista, ci in general de istoria secolului al XX-lea.” – Chris Ward, The Russian Review

Corint Istorie va prezinta o noua carte potrivita pentru adultii interesati nu doar de perioada stalinista, ci in general de istoria secolului al XX-lea: Stalinismul de fiecare zi. Viata cotidiana in Rusia sovietica a anilor 1930.

Sheila Fitzpatrick s-a nascut in 1941 in Australia. Preda la Universitatea din Sydney si specializarea ei principal este istoria Rusiei moderne. A fost liderul unei generatii de istorici revizionisti si a atras atentia asupra unei interpretari sociale a istoriei, care nu se concentreaza pe aspectele politice.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Stalinismul de fiecare zi. Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS