Sub ochii occidentului

Sub ochii occidentului
Author:
Genres: Fictiune, Literatură clasică
Tags: Europa, Europa Transcontinentală și Asia, Rusia
Publisher: Nemira
Publication Year: 2008
Length: 512

Romanul Sub ochii Occidentului, aparut pentru prima oara in 1911 si considerat una din operele majore ale lui Joseph Conrad, evoca ferocitatea unui regim autocratic, starea Rusiei si a reactiilor morale si emotionale ale temperamentului rus sub presiunea abuzului tiranic. Dincolo de opiniile drastice despre caracterul rus, romanul se dovedeste a fi o replica la Crima si pedeapsa de Dostoievki.

About the Book

Razumov, un stralucit student din St. Petersburg, preocupat mai ales de munca lui, de studii si de propriul viitor, afla cu indiferenta de asasinarea unui tiranic om de stat. Ajuns acasa, il gaseste chiar pe anarhistul criminal, colegul sau, Victor Haldin, care se ascundea de justitie in apartamentul acestuia. Studentul Razumov il tradeaza pe colegul Haldin, nu inainte de a avea conflicte mentale si ezitari destul de asemanatoare cu cele ale lui Raskolnikov inaintea faptei. Ezitarile, incercarile de debarasare, tradarea si interogatoriul sunt si ele destul de dostoievskiene, transcrise insa in alt spirit.

Sub ochii Occidentului releva antipatia lui Conrad fata de Rusia autocratica […], o antipatie ce-si gasea metafizica in sondarea . Cu toate intentiile polemice, calitatile si coerenta lui il indreptatesc la titlul de singurul roman dostoievskian notabil din literatura engleza.” – Alexandru Vlad

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Nemira.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Sub ochii occidentului
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS