Suita franceză

Suita franceză
Author:
Genres: Carte ecranizata, Fictiune, Literatura contemporana
Tags: Europa, Europa de Vest, Franta
Publisher: Polirom
Publication Year: 2014
Length: 352

In iunie 1940, nazistii au ocupat Franta, distrugand si reordonand din temelii mecanismele vietii cotidiene. Cand li se smulg din maini fraiele propriei existente, cand sunt impinsi spre un exod neasteptat, cand nimic nu-i mai poate ajuta sa controleze imprejurarile in care se gasesc, oamenii isi dezvaluie adevarata natura, lasitatile ascunse, lacomia sau generozitatea, altruismul, solidaritatea sau forta sufleteasca pe care nici macar nu si le banuiau. Urmarind exodul din Paris si periplul prin tara al catorva personaje – o familie de burghezi instariti, una de mici functionari, un soldat ranit in lupta, o dansatoare pana atunci protejata de amantii ei sus-pusi etc. –, Suita franceza creioneaza, chiar sub focul istoriei, tabloul unei societati in deriva.

About the Book

Un roman bulversant, strabatut de un sentiment al nerabdarii timpului, dar niciodata terminat, pentru ca Irene Nemirovsky avea sa moara la Auschwitz, in 1942. Manuscrisul a fost descoperit abia sase decenii mai tarziu, iar de atunci s-a impus in constiinta publica drept una dintre capodoperele literaturii universale.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Cumpără de pe Okian.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Suita franceză
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS