Trans-Atlantic

Trans-Atlantic
Author:
Genres: Fictiune, Literatura contemporana
Tags: America de Sud, Argentina
Publisher: RAO
Publication Year: 2006
Length: 128

Dupa debarcarea pe meleagurile argentiniene, naratorul, Witold Gombrowicz, intalneste un milionar homosexual, indragostit de un tanar si frumos polonez, pe care tatal, un maior in rezerva, doreste sa-l inroleze in armata care se forma in Anglia pentru a lupta impotriva agresorului hitlerist.

About the Book

Conflictul intre vechi si nou, intre batran si tanar, intre fidelitatea fata de trecut si fidelitatea fata de viitor constituie doar un pretext, deoarece, in esenta, atentia autorului se indreapta spre tragedia polonezilor din tara. In stilul sau „poznas, sclerotic, baroc, absurd“ – dupa cum el insusi il defineste -, suferintele celor din emigratie in raport cu soarta polonezilor „de dincolo de ape“ sunt luate in deradere si nu pot fi prezentate decat intr-o maniera grotesca. Infruntand timpul si reactiile starnite dupa publicarea lui, Trans-Atlantic, cel mai bizar si mai controversat roman al lui Gombrowicz, ramane un punct de reper in literatura universala.

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe Libris.ro

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Trans-Atlantic
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS