Tulpina de bambus

Tulpina de bambus
Author:
Genres: Dragoste, Familie, Literatura contemporana, Religie
Tags: Asia, Asia de Sud-Est, Asia de Sud-Vest, Filipine, Irak, Kuweit
Publisher: Polirom
Publication Year: 2016
Length: 400

Roman câștigător al Internațional Prize for Arabic Fiction.
Saga Tulpinii de bambus începe cu micul Jose, căruia i se spune și Isa, fiul unei filipineze și al unui kuweitian, urmărit toată viața de blestemul de a avea sânge amestecat.

About the Book

Tatăl sau, Rașid al-Taruf, se îndrăgostește de Josephine, servitoarea familiei, cu care se și căsătorește în taină. Nu trece mult însă și secretul lor iese la iveală. Constrâns de presiuni sociale și de conformismul familiei, Rașid se desparte de soția și de fiul lui abia născut, pe care-i trimite în Filipine, continuând să-i ajute cu bani. După ce el dispare în Irak, Ghassan, cel mai bun prieten, are grijă de Jose și îl aduce iarăși în Kuweit, stârnind astfel o criză în familia Al-Taruf. Tânărul Jose, de-acum maturizat de cruntele experiențe prin care a trecut, crescut sub semnul a trei religii, îngrijit de două „mame” și împărțit între două naționalități, își da seama că trebuie să-și caute numele adevărat, unul singur, religia și locul căruia îi aparține. Trebuie doar să se smulgă din realitatea incertă în care a crescut, din blestemul numelui Mendoza și din incertitudinea religioasă a lui Isa al-Taruf.

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Elefant.ro

Cumpără de pe LibrăriaDelfin.ro

Cumpără de pe Libris.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Tulpina de bambus
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS