Un secol de voluptate în Principatele Dunărene. Domniile Fanariote

Un secol de voluptate în Principatele Dunărene. Domniile Fanariote
Author:
Genres: Istorie, Non-fictiune
Tags: Europa, Europa de Est, România
Publisher: Intergral
Publication Year: 2017
Length: 176
ISBN: 9786068782935

Timp de 11 decenii, 31 de domnitori fanarioți au ocupat tronurile Țărilor Române – și, în egală măsură, paturile boieroaicelor zurlii! –, recordul aparținându-i lui Constantin Mavrocordat, de 6 ori Vodă al Munteniei și de 4 ori al Moldovei. Lui îi aparține implicit și definiția violului dintr-un soi de Cod Penal al epocii sale: „Cel ce va fi prins cu ștromeleagul învârtoșat primprejurul părților fătătoare ale muierii, i se va tăia scârbavnicul mădular spre veșnica lui nefolosire".

About the Book

‒ Mavrocordații, de la Pacea de la Karlowitz la Martha Bibescu: „A da o virgină pe mâna unui bărbat este ca şi când ai da un Stradivarius pe mâna unei maimuţe“

‒ Ghiculeștii în căutarea numărului de aur și a lui Salvador Dali

‒ Familia Callimachi – între mitropolitul preacucernic și prințul comunist obsedat sexual

‒ Nicolae Mavrogheni – „Nebunul” în caleașca trasă de cerbi cu coarnele aurite

‒ Ipsilanti valora 4 300 de pungi cu aur

‒ Hangerli și farmecul zaiafetului cu prostituate deghizate

‒ Ciuma și „bășica” lui Caragea vs. teatrul de la Cișmeaua Roșie. Prima Barbie a românilor

Cumpără de pe Cartepedia.ro

Cumpără de pe Cărturești.ro

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Un secol de voluptate în Principatele Dunărene. Domniile Fanariote
Average rating:  
 0 reviews
Vă recomandăm să urmăriți materialele video pe canalele youtube aferente pentru a vizualiza sursa, informatii suplimentare și alte materialele video relationate.
Textele folosite pentru prezentarea cărtilor aparțin editurilor.
Pentru a veni în ajutorul cititorilor noștri informațiile prezentate în site au incluse trimiteri către magazine online de încredere din România sau străinătate. Aceste trimiteri au la bază linkuri de marketing afiliat, programele de afiliere selectate caștigându-ne încrederea prin produsele și serviciile oferite. Opțiunea de achizitie a unui produs este însa strict decizia dumneavoastră și vă sfătuim să citiți cu atenție termenii și condițiile magazinelor respective înaintea oricărei achizitii.
Atenție la formatul cărții - tipărit sau electronic! Dacă produsul pe care îl doriți nu se mai află pe stoc vă sfătuim sa încercați la librării și anticariate.
Conversiile generate de dumneavoastră prin achizitionarea unui produs din aceste magazine vor fi folosite pentru dezvoltarea proiectului în viitor. Vă mulțumim.
WhatsApp
RSS